Virsiku-purukook
1 h.
Prindi
Koostisosad:
- Konserveeritud virsikud, Well Done 820 g
- Mustikad, Well Done 100 g
- Sidrunimahl (värskelt pressitud) 2 sl
- Mandlijahu, Well Done 200 g
- Või, Well Done 80 g
- Munad (L suurus), Well Done 2 tk
- Mandlipiim, Well Done 60 ml
- Suhkur, Well Done 130 g
- Maisitärklis 1 tl
- Vanillisuhkur ½ tl
- Küpsetuspulber 2 tl
- Sool ½ tl
Kogus: 6 inimest
Valmistamine:
Täidis:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Sega kausis virsikud, mustikad, 30g suhkrut, sidrunimahl ja vanillisuhkur ning laota ühtlaselt küpsetusvormi.
Taigen:
1. Vahusta mandlijahu, ülejäänud suhkur, küpsetuspulber ja sool.
2. Riivi sisse külm või ning sega kuni segu muutub puruks.
3. Lisa munad ja sega korralikult läbi.
4. Lisa piim segades samal ajal kuni mass muutub kleepuvaks taignaks.
5. Laota taigen ühtlaselt täidise peale.
6. Küpseta 25-35 minutit kuni täidis on mullitav ja pealmine osa kuldne.
7. Serveeri soojalt pisikeses kausis koos vanillijäätisega ja naudi!