Peekonipirukad
Koostisosad:
- Nisujahu, Well done 500 g
- Või, Well done 100 g
- Kuivpärm 20 g
- Soe vesi 115 ml
- Piim, Well Done 250 ml
- Peekonikuubikud 350 g
- Sibul 1 tk
- Muna, Well done 2 tk
- Rapsiõli, Well done
- Suhkur, Well Done 1 tl
- Sool 1 tl
- Must pipar, Well Done
Valmistamine:
1. Sega käesoe vesi, pärm ja suhkur kuni pärm on lahustunud. Lase segul 5-10 minutit seista, et pärm aktiveeruks.
2. Nüüd lisa jahu, sool ja sega läbi.
3. Soojenda piim ning lisa või, sega kuniks või on sulanud.
4. Lisa käesoe vedelik jahusegule, lisa ka 1 muna ning sega kuni tekib ühtlane mass.
5. Sõtku valminud taignat umbes 10 minutit. Pane taigen sügavasse kaussi, kata käterätiga ja lase sellel soojemas kohas kerkida vähemalt 1 tund.
6. Kuumuta pann, lisa õli ja prae hakitud sibul kuni see muutub klaasjaks.
7. Lisa peekon ja jätka praadimist kuni peekon on valmis. Lisa maitsestamiseks ka natuke pipart.
8. Rulli taigen lauale ja vormi ringideks. Saad seda teha näiteks klaasi või tassiga.
9. Lisa ringide ühele poolele veidi segu, seejärel tõsta teine pool segu peale ja vajuta kahvliga taigen äärest kinni. NB! Kui lisad volditava ääre alla lahti klopitud muna, siis kinnitub äär paremini.
10. Nüüd aseta kinni volditud pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda üle munaseguga ja küpseta 210°C juures 10 minutit, kuniks pealt kuldpruunid.
11. Serveeri, naudi ja jaga teistelegi!
Soovitus!
Lisa täidisele soovi korral näiteks juustu, seeni või asenda peekon hoopis hapukapsaga. Lase fantaasial lennata ning vali enda maitsemeelele sobiv täidis.
Võid ka pirukad ettevalmistada ja külmutada ning hiljem ahju pista. Küpseta külmutatud pirukaid 15-20 minutit.