Kreemjas lõhe salatiga
Koostisosad:
Lõhe- Lõhefilee 400 g
- Või, Well Done 3 spl
- Oliiviõli, Well Done 1 spl
- Küüslauguküüs 4 tk
- Kanapuljong 1 tass
- Maisitärklis 1 tl
- Sidrun (värskelt pressitud) 3-4 spl
- Marineeritud jalapeno, Well Done 4 spl
- Köögikoor ½ tassi
- Sool
- Pipar, Well Done
- Salatisegu, Well Done
- Kirsstomatid, Well Done
- Redis
- Mais, Well Done
- Lehtsalat, Well Done
- Punane sibul
- Avokaado, Well Done
- Oliiviõli, Well Done
- Sool
- Pipar, Well Done
Valmistamine:
1. Lõika lõhefilee umbes 4-5 cm viiludeks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.
2. Sulata pannil 1 spl võid ja lisa ka oliiviõli. Prae lõhefileed madalal temperatuuril umbes 4 minutit mõlemalt poolt. Seejärel eemalda lõhe pannilt.
3. Lisa kuumutatud pannile veel 2 supilusikatäit võid ja lase sulada. Lisa pannile peeneks hakitud küüslauk ja prae kuldpruuniks. Lisa 1 tass kanapuljongit ja 3-4 spl sidrunimahla. Kuumuta saadud segu keemiseni.
4. Sega kausis maisitärklis 2 spl pannilt võetud puljongiga. Lisa saadud segu pannile ja sega kuni kaste on muutunud paksemaks. Lase segul vähemalt 1 minut podiseda. Lisa kastmele köögikoor ja sega korralikult läbi. Viimasena lisa peeneks hakitud jalapenod.
5. Sega teises kausis hakitud salatiosad, lisa oliiviõli ja maitseaineid.
6. Serveeri lõhefilee koos kastme ja värske salatiga.