Apelsini-ahjubroiler

1 h. 30 min.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

  • Jahutatud broiler, Well Done (soovi korral võib asendada pardiga) 1 tk
  • Apelsinid 5 tk
  • Mesi, Well Done 2 tl
  • Oliiviõli, Well Done 2 tl
  • Riivitud ingver 2 tl
  • Küüslauk 2 küünt
  • Värsked jõhvikad 100 g
  • Värske rosmariin, Well Done
  • Vabalt valitud lisand (kartul, riis, juurviljad)

Valmistamine:

1. Sega suures kausis kokku värskelt pressitud apelsinimahl, mesi, oliiviõli, ingver ja küüslauk. 

2. Maitsesta broilerit soola-pipraga ja hõõru marinaadiga kenasti kokku nii väljast kui seest. 

3. Täida broiler apelsiniviilude, jõhvikate ja rosmariinioksaga. Seo broileri jalad kokku, et täidis paremini sees püsiks. 

4. Pane broiler küpsetuskotti või kaanega ahjunõusse (sellisel juhul lisa veidi vett, et kana kinni ei jääks, ning jäta alles ka veidi marinaadi). 

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 1–1,5 tundi olenevalt broileri suurusest.

6. Kui valid hoopis pardi, siis kohanda ka küpsetusaega vastavalt. Kui kasutad kaanega küpsetusnõu, kasta aeg-ajalt alles jäänud marinaadiga. Küpsemisest tekkinud leem kalla eraldi anumasse ja tee sellest kaste endale meelepäraste komponentidega. Kui lisad leent ka ahjukartulitele või riisile, saad ka lisandile suurepärase meki.

roasted chicken